

## **Conference 2016 Programme - Thursday 24 August**

TIME		SESSION TITLE	SPEAKERS / COMMENTATORS	
8:30		Registration		
9:00	10mins	Welcome	Anne Robinson	Prolegis Lawyers
9:10	20mins	State of the Sector	Susan Pascoe	ACNC
9:30	1hr	Towards the Five Year Review of the ACNC Act	Matthew Turnour	Neumann Turnour Lawyers
			Murray Baird	ACNC
10:15	45mins	Charity Law Reform - engagement effect on political process	Lucas Ryan	AICD
			Krystian Seibert	Philanthropy Australia
11:00	15mins	Morning Tea		
11:15	45mins	Interpreting the Charities Act	Matthew Harding	University of Melbourne
			Jennifer Batrouney QC	List A Barristers
12:00	45mins	NZ Charities Regulation and the proposed Charities Amendment Bill	Sue Barker	Charities Law (NZ)
12:45	1hr	Lunch		
1:45	45mins	The historical development of the tax deduction for 'gifts' in Australia: 1788 to 1927	Fiona Martin	University of New South Wales
2:30	45mins	Charities in the Market Place of Ideas: Advocacy for a Charitable Cause	Danielle Mawer	Prolegis Lawyers
3:15	15 mins	Afternoon Tea		
3:30	45mins	Discrimination and Charities	Debra Morris (Skype)	University of Liverpool (UK)
			Mark Fowler	Neumann Turnour Lawyers
			Mark Sneddon	Institute for Civil Society
4:15	45mins	Forum - Taking the next steps: What should we be advocating for?	Open discussion	Open discussion
5:00	30mins	CLAANZ AGM		
5:30	2hrs	Cocktail Function		



## **Conference 2016 Programme - Friday 25 August**

TIME		SESSION TITLE	SPEAKERS / COMMENTATORS	
8:30		Registration		
8:55	5mins	Welcome	Matthew Harding	University of Melbourne
9:00	55mins	Public Benevolent Institution: Discerning a Contemporary Meaning	Suhanya Mendes	ACNC
	55mins	Charitable giving: How trust, tax and regulatory law could collide: when 'trust' may not be enough	Anne Robinson	Prolegis Lawyers
9:55			Matthew Harding	University of Melbourne
10:50	15mins	Morning Tea		
11:05	55mins	FBT	Elizabeth Lucas	Grant Thornton
12:00	60mins	State Tax Concessions - A common definition of charity?	David Locke	ACNC
			Jennifer Batrouney QC	List A Barristers
1:00	1hr	Lunch		
2:00	45mins	Charitable Fundraising: Is the Australian Consumer Law the Silver Bullet to this Wicked Problem?	Mary Sheargold	Prolegis Lawyers
			Jon Cheung	Prolegis Lawyers
2:45	45mins	Interns, work for the dole, visa holders, micro-volunteering – is the law keeping up with the legal issues that arise for the workforce that charities rely on so heavily?	Anna Lyons	Justice Connect
3:30	15mins	Conference Reflections	Matthew Harding	University of Melbourne
3:45	15 mins	Afternoon Tea		
4:00	50mins	What Happens to Charitiable Assets after Deregistration of Charities?	Oonagh Breen (Skype)	University of Dublin
4:50	10mins	Closing remarks	Anne Robinson	Anne Robinson